Waarmee kun je bij mij terecht?

 

Onverwerkte ervaringen en trauma kunnen zich in veel verschillende vormen laten zien:

 

  • Blijven terugdenken aan moeilijke ervaringen of iemand die je verloren bent, vervelende herinneringen en flashbacks, nachtmerries

  • Negatieve gedachten, piekeren, onzekerheid, doemdenken, weinig zelfvertrouwen

  • Stress, spanningsklachten, fysieke klachten (hoofdpijn, rugpijn, nekpijn…), hyperventilatie, oververmoeidheid, slaapproblemen

  • Angsten, paniekaanvallen

  • Je slecht in je vel voelen, depressieve klachten

  • Overmatig emotioneel reageren

  • Relatieproblemen

  • Postnatale klachten

  • Slechte of zelfdestructieve gewoonten (eetstoornissen, verslavingen, zelfverminking,…)

 

Al deze problemen zijn gevolgen van een onderliggend probleem: onverwerkte ervaringen die maken dat je brein en je lichaam in een chronische toestand van stress en angst zijn geraakt, waardoor je niet meer vrij en rationeel kunt denken en reageren. En precies dat zorgt ervoor dat alles wat je al geprobeerd hebt om te veranderen (anders proberen denken, gaan sporten…) elke keer weer mislukt.

Je hersenen werken gewoon niet mee, en dat is niet jouw schuld!

Gelukkig wil dat niet zeggen dat er ook niets aan te doen is. Als je weet waar je problemen vandaan komen, en hoe je je brein weer kunt “herprogrammeren” door onverwerkte ervaringen te gaan verwerken, kan je weer tot rust komen en in het heden gaan leven.

 

Dat vergt moed en doorzettingsvermogen, want je moet even écht stilstaan bij hoe het met je gaat, bij pijnlijke herinneringen, bij dingen die je tekort komt in je leven of die je tekort kwam als kind. Maar het is de moeite waard, want enkel door er bij stil te staan, te luisteren naar jezelf, en er iets mee te doen, kun je die pijn achterlaten en je leven een andere richting geven.

 

Heb je last van een van bovenstaande problemen? Misschien weet je waar die problemen vandaan komen, of misschien ook helemaal niet. Misschien zie je het helemaal zitten om ermee aan de slag te gaan, of misschien twijfel je nog of je dat wel durft, of je dat wel kan, of het wel zin heeft. Het belangrijkste is dat je er iets aan wil doen, en dat je een eerste stapje durft zetten om er eens bij stil te staan, zodat we samen kunnen uitstippelen welke stappen jij nodig hebt om eruit te geraken. Voor veel mensen is een afspraak maken bij mij al een hele grote eerste stap!

 

Wil je meer te weten komen over hoe ik werk? Kijk gerust eens verder op de website naar mijn werkwijze en lees wat meer over wie ik ben en wat ik doe!

Wil je graag nog meer informatie of heb je nog vragen? Contacteer me via mail of via het contactformulier.

Wil je graag dat ik je help om hier verder mee aan de slag te gaan? Vraag dan een eerste afspraak via het aanmeldformulier op de website!