Over mij

Ik ben Daglinde Masure (° 4 augustus 1985), ik ben gehuwd en heb twee kindjes (8 en 5 jaar).

 

Naast een functie in het bedrijfsleven, deed ik ervaring op in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en residentiële psychiatrie:

  • Centrum voor Levens- en gezinsvragen (CAW Antwerpen)

  • PAAZ-afdeling (Sint-Erasmusziekenhuis)

  • Moeder-Baby eenheid (PC Bethanië)

Manier van werken

In mijn therapeutisch werk word ik geïnspireerd door mijn verschillende opleidingen en professionele ervaring, maar ook persoonlijke levenservaring en de verhalen van familie, vrienden en kennissen vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron.

In de gesprekken wil ik ruimte bieden om te luisteren naar wat jou bezig houdt. Ruimte om stil te staan bij de moeilijkheden die je ervaart, hoop en troost bieden. Maar ook ruimte om te ontdekken wat jij écht belangrijk vindt in je leven, wat jouw krachten zijn, en hoe je het leven kunt gaan leiden dat je zelf wil.

Ik vertrek vooral vanuit de oplossingsgerichte therapie. Deze bewezen vorm van therapie is doelgericht en efficiënt. Oplossingsgerichte therapie gaat ervan uit dat iedereen krachten en sterktes heeft, dat iedereen het in zich heeft om om te gaan met de uitdagingen die het leven biedt. In de therapie gaan we dan ook op zoek naar jouw sterktes en jouw waarden, en bekijken we samen hoe we deze kunnen gebruiken om om te gaan met de problemen die je tegenkomt.

Daarnaast integreer ik ook andere therapie-vormen in mijn werk. Bij cognitieve gedragstherapie en mindfulness gaan we aan de slag met oefeningen om op een andere manier te leren omgaan met je gedachten en emoties. 

 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen en effectieve behandelmethode om trauma's en moeilijke levenservaringen te verwerken. Denk aan pesten, een ontslag, een traumatische bevalling, misbruik, mishandeling of verwaarlozing, een auto-ongeluk... Doordat onze informatieverwerking "blokkeert" bij overweldigende ervaringen, kunnen we deze ervaringen niet verwerken. Daardoor blijven de gevolgen aanwezig in ons leven: herbelevingen, negatieve emoties en gedachten, lichamelijke spanning of een negatief zelfbeeld. Door deze ervaringen alsnog te gaan verwerken, verdwijnt of vermindert de impact ervan op ons huidige leven. Zo kan je je leven weer gaan vormgeven zoals je zelf kiest.

 

Opleiding

Master Klinische psychologie + Master Communicatiewetenschappen

VUB

Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie

Korzybski International

EMDR (Basisopleiding deel 1 & deel 2)

Integrativa

Opleiding Postpartum Consulent

Lieve Van Weddingen

Bijscholing Burn-out

The Human Link

 

 

 

Erkenningsnr. Psychologencommissie: 852114903

Lid van: Belgische Federatie van Psychologen (BFP), Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

Daglinde Masure  *  0497/122.757  *  masuredaglinde@gmail.com  *  Guldenvliesstraat 20 2600 Berchem

  • Facebook - Black Circle