Over mij

Ik ben Daglinde Masure (° 4 augustus 1985), ik ben gehuwd en heb twee kindjes (9 en 6 jaar).

Niet alleen als psycholoog maar ook als mens heb ik ervaren hoe nefast het is wanneer negatieve levenservaringen of traumatische ervaringen geminimaliseerd, verzwegen of vermeden worden (“dat is allemaal niet zo erg wat ik heb meegemaakt”, “erover praten gaat het alleen maar erger maken”, of “dat heeft allemaal niets te maken met hoe ik mij nu voel”), of net het omgekeerde, te aanwezig gaan zijn, en je leven of identiteit gaan overnemen (“er is geen uitweg meer, dat gaat altijd zo zijn, ik ben gewoon beschadigd, …”).

 

Toen ik zelf - in het kader van mijn opleiding - in therapie ging, leerde ik dat dat niet zo is. Het is wél erg wat je hebt meegemaakt, en doen alsof dat niet zo is gaat het niet beter maken. En het heeft wél te maken met waar je nu tegenaan loopt. Maar er is ook iets aan te doen, het hoeft niet zo te blijven voor de rest van je leven. Door wel de confrontatie aan te gaan met de moeilijke dingen die je hebt meegemaakt, kan je ze ook echt verwerken, zodat ze geen invloed meer hoeven te hebben op hoe je nu functioneert.

 

Door zelf te ervaren hoeveel invloed dit had op mijn leven - ik ging beter slapen, werd niet meer overmand door allerlei emoties, kon beter voor mezelf opkomen, en geraakte zelfs van mijn chronische hoofd- en gewrichtspijn af - besliste ik dat dit was hoe ik ook mensen wilde helpen.

Als psycholoog breng ik een hoop theoretische bagage, een praktische, doelgerichte instelling en een diepgaande aanpak binnen.

 

Na mijn studies communicatiewetenschappen en psychologie, die mij heel wat theoretische bagage opleverden, schoolde ik mij bij in de oplossingsgerichte therapie. Deze heel concrete, doelgerichte therapie sluit aan bij mijn geloof in de kracht van mensen, en in hun vermogen om hun problemen en hun verleden te boven te komen. Het is een heel praktische, doelgerichte aanpak, waarbij een duidelijk doel wordt bepaald, en we daarna stapje voor stapje bekijken wat er nodig is om daartoe te komen.

 

Ik merkte in mijn werk met mensen echter dat dat niet altijd voldoende was, dat sommige mensen bleven vastlopen in oude patronen, hoe hard ze ook hun best deden om die los te laten. Of dat ze helemaal geen doel hadden, omdat ze al zo lang vastliepen dat ze niet eens meer wisten dat er meer mogelijk is in hun leven. Het enige wat ze wilden, was verlost worden van wat ze nu voelden.

Vanuit mijn eigen positieve ervaringen hiermee, volgde ik daarom ook de opleiding EMDR, een bewezen doeltreffende therapie om traumatische en negatieve levenservaringen te verwerken. Hoe meer ik daarmee ging werken en de positieve veranderingen ging zien bij mijn cliënten, hoe ze eindelijk die pijnlijke herinneringen of oude overtuigingen konden loslaten op hun eigen manier en tempo, hoe meer ik wist dat ik hiermee verder wilde.

Ervaring

 

Naast een functie in het bedrijfsleven, deed ik ervaring op in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en residentiële psychiatrie:

  • Centrum voor Levens- en gezinsvragen (CAW Antwerpen)

  • PAAZ-afdeling (Sint-Erasmusziekenhuis)

  • Moeder-Baby eenheid (PC Bethanië)

Opleiding

Master Klinische psychologie + Master Communicatiewetenschappen

VUB

Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie

Korzybski International

EMDR (Basisopleiding deel 1 & deel 2 + verschillende bijscholingen)

Integrativa

Opleiding Postpartum Consulent

Lieve Van Weddingen

Bijscholing Burn-out

The Human Link

 

 

 

Erkenningsnr. Psychologencommissie: 852114903

Visumnummer Klinisch Psycholoog: 264075

Lid van: Belgische Federatie van Psychologen (BFP), Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Polis medische en paramedische beroepen KBC / EDP Verzekeringen Polisnummer 37.449.272