top of page

4.

Groepstherapie

In het najaar start er een groepstraject rond trauma en het herstellen na ingrijpende levensgebeurtenissen... Kom later terug voor meer of vraag meer info 

Heb je moeilijke dingen meegemaakt in je leven, zoals pesten, misbruik, een ouder met een alcoholproblematiek, een ouder die ziek werd of stierf? Ervaar je nog steeds moeilijkheden hierdoor, zoals moeilijkheden in relaties, eenzaamheid, een negatief zelfbeeld of gedragspatronen die je niet vooruit helpen?

In 12 sessies gaan we in een kleine groep samenwerken om te herstellen na trauma of ingrijpende levensgebeurtenissen. We bekijken wat trauma en ingrijpende levensgebeurtenissen zijn en welke impact ze hebben op je brein en je leven. We gaan aan de slag met oefeningen en tips om hiervan te herstellen en je weer beter te gaan voelen. We zorgen voor verbinding, zodat je met mensen kunt praten die gelijkaardige dingen (hebben) ervaren. 

De sessies duren telkens 1,5 uur en worden gegeven door mezelf (klinisch psycholoog) en een ervaringsdeskundige.

Groepstrajecten in opbouw voor later: 

- Je beter in je vel voelen door beweging

- Jezelf leren zijn (leer jezelf kennen en stop pleasing)

- Runningtherapie (looptherapie voor lichte depressieve klachten)

- Intuïtief eten (traject voor mensen met lichte eetproblemen of eetstoornissen, zoals emo-eten, steeds op dieet zijn, of reeds gestabiliseerde anorexia/boulimia/restrictief eten)

bottom of page