top of page

Mijn aanpak

Warm en empathisch

Mijn cliënten omschrijven mij als warm, empathisch en begripsvol. Ik ga ervan uit dat als het màkkelijk was om je problemen aan te pakken, je dat wel al lang zou gedaan hebben. Het is dus niet jouw schuld als je vast loopt. Ik kijk samen met jou naar waarom je bent vastgelopen - en daar zijn altijd heel goede redenen voor - en hoe we het kunnen oplossen.

Concreet en doelgericht

Het waarom begrijpen is één ding, maar daarmee is je probleem natuurlijk nog niet opgelost. Ik vind het dus heel belangrijk om, naast begripvol te zijn, ook heel concreet en doelgericht te gaan kijken naar hoe je het best geholpen kunt worden. 

 
Trapsgewijs

Ik vind dat je niet met een kanon op een mug moet schieten. Is je probleem dus een mug, dan hoeven we niet de grote middelen boven te halen. Soms is een luisterend oor, een klein zetje, of wat inzicht in je probleem of wat er anders moet, genoeg om het ook anders te gaan doen. Als dat volstaat, dan houden we het daarbij. Het is pas wanneer we merken dat het niet lukt om het anders te gaan doen, dat we dieper moeten graven.

Diepgaand

Soms is je probleem geen mug, maar een olifant. Soms krijg je het helemaal niet opgelost door een concrete strategie of tips of inzicht. Dan moeten we verder gaan kijken naar de oorzaak van je problemen, die vaak te vinden zijn in aangeleerde patronen. Als we kunnen vinden waar de moeilijkheden ontstaan zijn, en we zo de onderliggende patronen kunnen aanpakken, gaan we verder dan de "pleister op de wonde" en kan je écht verder geraken.

bottom of page